Χαιρετισμός Διοικητού

   Σας καλωσορίζουμε στον Ιστοχώρο της Σχολής. Θεωρούμε την επαφή μας με το κοινό ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό με την παρουσία μας στο διαδίκτυο παρέχουμε πληροφορίες για την αποστολή και την οργάνωση της Σχολής, καθώς και για την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες των εκπαιδευομένων.

   Η Σχολή ιδρύθηκε το 1915 στην Αθήνα ως Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικών Αξιωματικών και λειτούργησε μέχρι το 1940, οπότε διακόπηκε η λειτουργία της. Το 1952 συγκροτήθηκε και πάλι ως «ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ». Από το 1969 λειτουργεί στην σημερινή της έδρα (εντός του Στρατοπέδου ΜΠΕΛΛΙΑ) με την ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ» (Σ.Ε.Υ.).

   Οι απόφοιτοι της Σ.E.Y., άριστα καταρτισμένοι επιστημονικά και εκπαιδευμένοι στρατιωτικά, στελεχώνουν Μονάδες Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς, όπου προσφέρουν επιτυχώς τις υπηρεσίες τους διακατεχόμενοι από βαθιά συνείδηση της αποστολής τους.

  Σας καλώ να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής και να θεωρήσετε ως ευπρόσδεκτη, κάθε επικοινωνία για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών και την επίλυση οποιασδήποτε απορίας.

   Ταξχος Αλκιβιάδης Καφαντόγιας.